11 ene 2012

Bona valoració de la jornada de vaga d'usuaris del transport públic i 2 accions més [C]

La repercusió segons TMB ha estat baixa (que voleu que diguin aquests? XD) i a més, han destacat que s'han produït actes de vandalisme:
  1. A l'estació de FGC de Sabadell Sud s'han sabotejat les màquine adores de bitllets, s'ha ficat escuradents als torniquets d'accés ipintades en màquines de venda automàtica.
  2. A Cornellà de Llobregat, s'han trencat dues pantalles de màquines expenedores.
  3. Un grup de 15-20 encaputxats ha punxat una roda i han realitzat pintades en un autobús de la línia 22.
  4. A les estacions de metro de Drassanes [L3] i Jaume I [L4] han pintat les màquines expenedores i validadores de bitllets). 
Curiós, que segóns TMB no hi hagi hagut repercussió pel que fa el nombre de validacions (han arribat a dir, que fins-hi tot han augmentat [clar, suposo que la gent ha agafat avui masivament el transport públic, perquè recolza la pujada escandalosa de preus i està en contra de la vaga d'usuaris, no?]), però en canvi, si que s'hagin produït molts desperfectes (déjà vu?).
P.D. 1: Val a dir que molts dels que no han tingut més remei que agafar el tranport públic, s'han animat avui a no pagar :-) i suposo, que és per això, que a més a més de la del 17, s'ha proposat de no pagar el dia 15 --> Esdeveniment Facebook pel 15 de gener a Madrid i Barcelona. Per cert, una notícia curiosa publicada a El País: La Abogacía del Estado concluye que viajar en tren sin billete no puede ser sancionado, de fet, aquest informe apunta: "Un informe de la Abogacía del Estado, a traves de la Dirección del Servicio Juridico del Estado, concluye que no se pueden imponer sanciones administrativas a las personas que viajen sin billete a bordo de un tren. Según el informe, los artículos 59 y 90 de la Ley del Sector Ferroviario "no constituyen en su redacción actual base jurídica suficiente para imponer sanciones administrativas a los viajeros que utilicen el servicio ferroviario sin título válido de transporte"". Així que pel 15 de gener... no hi ha excusa.
P.D. 2: Altres notícies d'interès: Barcelona: suben el billete del metro y se reparten 800.000 euros en dietasLa Bordeta es mobilitza pel bus que va al centre el diumengeLa caminata de una joven, ejemplo de la huelga de usuarios de TMB.


Valoració de la jornada de vaga d'usuaris del transport públic
fuente: http://tmb51.wordpress.com/2012/01/10/valoracio-de-la-jornada-de-vaga-dusuaris-del-transport-public/
Per a nosaltres la  jornada del dia d’avui ja ha estat un èxit! En cap moment hem pretés paralitzar la ciutat, sinò fer prendre consciència a la ciutadania que un petit gest com el d’avui era prou per a mostrar la nostra protesta contra la pujada – repetim abusiva – dels preus del transport públic d’una manera pacífica. Amb una convocatòria via bloc feta en menys de 15 dies, en plens Nadals, sense el suport ferm de sindicats, partits, amb el suport de més de 8.000 persones a Facebook i Twitter, amb més de 30.000 visites al bloc, milers de twitts sota #vaga10g i #tmb51  i sense gaire difusió fora d’internet… ja se n’ha parlat., i molt! Estem molt contents, moltes gràcies per tot, ha estat un èxit rotund de tothom!
Sabem les errades que hem comès, som ciutadans de a peu i treballadors, i malgrat tot hem fet el què hem pogut, però estem segurs que si continuem demanant el suport de la ciutadania l’aconseguirem. Aquest ha estat un primer pas, esperem que s’iniciin d’altres, nosaltres, amb la nostra ‘espurna’ llencem un repte… Repetim-lo!
El proper: DIMARTS 17 de GENER, nova convocatòria de vaga d’usuaris, hi esteu convidats… Som-hi!
Gràcies a tothom, ciutadania i entitats que ens heu donat suport!
Iniciativa #TMB51.

No hay comentarios: