11 feb 2012

Puig vol multar amb fins a 30.000 euros a quatre indignats de Barberà del Vallès [C]

Puig vol multar els indignats de Barberà que van tallar l'N-150 contra les retallades sanitàries
font: http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/puig_vol_multar_els_indignats_de_barbera_que_van_tallar_l_n-150_contra_les_retallades_sanitaries_28289.php
Cinc mesos després de l'acció, quatre persones reben un expedient sancionador, ple de falsedats segons els afectats, on se'ls diu que van vulnerar la normativa de protecció ciutadana i es demana que se'ls sancioni per infracció greu. La multa màxima per aquesta infracció és de 30.000 euros.
M. F. R. 
La persecució de les persones que es mobilitzen contra les tisorades continua. El passat 3 de setembre, unes 50 persones del moviment 15-M de Barberà del Vallès van participar en una acció de protesta contra les retallades sanitàries que va consistir en tallar la carretera N-150 en diversos punts. La mateixa acció també la van portar a terme als seus respectius municipis, indignats d'Hostalric, Blanes i Sant Celoni, entre d'altres. Cinc mesos més tard de prendre part a la protesta, quatre persones de Barberà del Vallès han rebut un expedient sancionador de la Direcció General d'Administració de Seguretat, que depèn de la conselleria d'Interior, en què se les acusa de cometre una "infracció greu" de la normativa de seguretat ciutadana i es demana que se'ls imposi una multa de milers d'euros.


Xavi Roses, un dels quatre afectats, ha explicat en declaracions a EL TRIANGLE que l'acció va transcórrer sense problemes i que a l'inici agents dels Mossos d'Esquadre els van advertir que la protesta no havia estat comunicada a l'administració. De fet, ha comentat que la majoria dels vehicles afectats pel tall de l'N-150 els donaven suport quan veien que es tractava d'una mobilització contra les retallades sanitàries. En el moment en què la mobilizació va dissoldre's, però, els agents policials van identificar Xavi Roses i dos companys més. Paral·lelament, també van fer amb el mateix amb una altra persona, jubilada, del municipi. A tot se'ls va dir que només era a títol informatiu.
Fa uns dies, però, tots van rebre la notificació de l'expedient sancionador, on denuncien que hi ha moltes falsedats. Així, per exemple, se'ls acusa de ser els organitzadors de la protesta, fet que Roses nega, o de manifestar-se pels carrers de Badia del Vallès, on no van pas anar. "Tots quatre són els que van encapçalar i dirigir en tot moment el grup de persones participants en la manifestació i, és per això, que se'ls considera organitzadors o promotors de la manifestació", afirma l'expedient.
En el text en què es demana la sanció també s'especifica que la multa per infringir la normativa de seguretat ciutadana va dels 300 als 30.000 euros, però se subratlla que hi ha "circumstàncies que justificarien que l'import fos superior al mínim previst, com és el fet d'haver tallat el trànsit de vehicles en els dos sentits de la marxa a la carretera N-150, la qual cosa va afectar els accessos a vies més importants com les autopistes AP-7, B-30 i C-58".
A banda d'incidir que hi ha acusacions falses, Roses i els altres afectats han demanat que volen totes les proves dels fets que se'ls acusa i han presentat al·legacions contra l'expedient perquè es vulnera la llei de protecció de dades, ja que tots poden veure les dades dels altres implicats. "Estem aixecant la veu i dient la coses que no funcionen a la cara i això no agrada al poder, que intenta reprimir-nos", opina Xavi Roses. En les propers dies començaran a fer-se actes de suport als afectats per l'última decisió contra les protestes de Felip Puig.

No hay comentarios: