17 oct 2012

Albertis (autopistes): Voteu a CIU! [C]

fuente: http://www.economiadigital.es/cat/notices/2012/10/abertis_presenta_l_unica_oferta_per_quedar-se_amb_cadi-tabasa_35107.php
El Govern analitzarà els propers dies l'oferta que ha obert aquest dilluns d'Abertis per quedar-se amb els túnels de Vallvidrera i el Cadí. El plec que ha presentat la companyia dirigida per Francisco Reynés no conté una xifra econòmica, si bé el Govern contemplaven una operació de 430 milions d'euros. La concessió durarà 25 anys.
Segons han explicat a Europa Press fonts de la conselleria d'Economia i Conixement, en els propers dies es reunirà una mesa de contractació que analitzarà en profunditat el document presentat per Abertis per donar una resposta, si bé és l'únic que aposta pels actius.

Invicat
Reynés licita a través de la filial Infraestructures Viàries de Catalunya (Invicat). Al setembre ja va deixar clar que l'interès per quedar-se amb els túnels que donen entrada a Sant Cugat del Vallés (Barcelona) i a la Cerdanya (Girona) estava condicionada a reunir el finançament necessari.
Els queda aconseguir un soci financer i que el projecte tingui els criteris de rendibilitat que exigeix el grup. La Generalitat cedeix l'explotació d'ambdues infraestructures, però manté la seva propietat i el servei continuarà sent públic.



Descompte en el Cadí
Segons els plecs de condicions, la societat que explotarà el servei ho farà a canvi dels peatges que paguin els usuaris. A més, decreta que l'import no podrà ser superior als preus fixats pel Govern amb caràcter de màxims i els descomptes comercials que l'empresa vulgui aplicar haurà de comunicar-los prèviament a l'administració.
Les tarifes es revisaran anualment, com fins ara, i l'Executiu català aplicarà un descompte del 10% a les tarifes vigents del Túnel del Cadí.
La futura adjudicatària (si el concurs no queda desert) haurà de crear una societat anònima la denominació social de la qual inclourà concessionària de la Generalitat de Catalunya. El Govern també preveu que el consell d'administració estigui format per tres membres com a mínim i que la Generalitat designi a un representant permanent que tindrà veu però no vot a les reunions.


P.D. 1: I jo em pregunto: Si la gent no vol retallades en educació i sanitat (per citar dos exemples), perquè voten després a CIU? Resposta que se m'ocorre: pel tema independència. Però llavors... la segona pregunta que em bé al cap es: Si ja hi ha un partit polític que vol la independència i que a més a més, està portant a terme polítiques palpables d'esquerres (no val ERC, que d'esquerra, te més aviat poc... ens al contrari... o al sionistes de la dreta de SI) a alguns ajuntaments (CUP), perquè la gent segueix votant a CIU? Única resposta que se m'ocorre: pel "machaque" televisiu...
P.D. 2: Per ampliar --> http://maspublico.com/2012/10/06/ciu-tapa-sus-escandalos-de-corrupcion-con-el-proyecto-independentista/

No hay comentarios: