12 jun 2012

El rescat financer (vist al programa "Singulars") amb Ada Colau (PAH) i J. Tepper [C]

font: http://www.tv3.cat/actualitat/434920/Les-millors-frases-del-Singulars-dedicat-al-rescat-financer
Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)
"És intolerable que hi hagi una intervenció que un altre cop sigui prioritari rescatar els responsables de la crisi, sense contrapartides clares, i responent-ne tots nosaltres, i sense cap mena de rescat per a la ciutadania. Són termes inacceptables".
"No podem continuar confiant en els que ens han portat fins aquí. És escandalós que els que ens diuen quina és la sortida de la crisi siguin els mateixos responsables que ens han ensorrat: partits polítics, líders del sector financer, tertulians d'alguns mitjans de comunicació i economistes".
"El sistema bancari ha d'estar al servei de la gent, al servei de l'economia real. És mentida que fluirà el crèdit. Hi ha d'haver un control democràtic de la banca".
"Si hi ha un rescat bancari, que sigui a canvi d'alguna cosa. Que sigui com a mínim a canvi dels pisos, i com a mínim a canvi que les persones també puguin condonar els seus deutes i tornar a començar".


Jonathan Tepper, economista i analista financer
"Primer es negava que hi havia una crisi, i ara es nega que hi hagi un rescat. El que és increïble és que no s'hagin canviat líders polítics i dirigents bancaris, i no s'hagin obert causes criminals. Era obvi que molts directius bancaris cobraven unes bonificacions enormes mentre sabien que tota la seva cartera era tòxica".
"El 2009 ja era obvi que la bombolla immobiliària provocaria un forat enorme en el sistema bancari espanyol. La supervisió del Banc d'Espanya ha estat pèssima, i la dels polítics, també. I el cost social és molt gran i l'economia s'ha estancat".
"Si l'economia no creix, l'Estat recaptarà menys impostos, i si recapta menys impostos, haurà de continuar retallant per ajustar els comptes. Si no hi ha creixement, hi haurà més retallades".
"Als EUA hi ha hagut més de 200 bancs que han fet fallida i els contribuents no han pagat per cap. En el sistema capitalista han d'assumir les pèrdues els que han assumit riscos".

No hay comentarios: