20 feb 2012

No a la repressió d'activistes del 15-M a Barberà del Vallès [C]

Contra la repressió d’activistes socials al Vallès: solidaritat
font: http://www.enlluita.org/site/?q=node/4599
Des d’En lluita volem manifestar el nostre recolzament als quatre activistes que han estat imputats per les accions que va dur a terme el moviment 15-M del Vallés Occidental.
El passat 3 setembre de 2011 la coordinadora del 15-M del Vallés Occidental va organitzar dins de la campanya anomenada “De la indignació a l’acció” uns talls de carretera a la Nacional 150, a l’entrada del municipi de Barberà del Vallés, en defensa de la sanitat pública i contra les retallades dutes a terme per la Generalitat de Catalunya a sanitat.
Més de 60 activistes van fer un tall de trànsit pacífic i gradual, en el que en cap moment es va causar cap desperfecte ni cap imprudència, i en el qual es va rebre el total suport i solidaritat de tota la gent que circulava en el seu vehicle durant l’acció.
Per altra banda, abans de començar l’acció, quan els activistes es trobaven en plena assemblea, una patrulla de Mossos d’Esquadra del mateix municipi, els va donar el seu suport i la seva aprovació dient-los: “Entenem perfectament les seves reclamacions i les recolzem en tot moment, per que al cap i a la fi nosaltres sense uniforme som ciutadans i treballadors com vosaltres”.
Els agents de la policia els van comunicar que si desenvolupaven l’acció amb precaució i civisme, sense posar en perill a cap persona, no tindríem cap problema.
Per aquesta raó no entenem i denunciem que un cop acabats els talls de carretera, quan la gent va procedir a retirar-se, la policia va aturar als companys Xavi Roses, Manolo Clavin, Federico Gausachs i Jose Valverde per procedir a una identificació i seguidament imputar-los amb un expedient administratiu sancionador.
Exigim el nostre dret a la llibertat d’expressió i de reunió per defensar la sanitat pública, com a dret bàsic i universal, de les mans d’especuladors i empresaris que veuen en un dret públic, una oportunitat de negoci. Així denunciem les accions repressives dutes a terme per la policia, deixant clar que no serviran per ofegar les lluites socials per un món més just i solidari.
Prou repressió
Solidaritat amb els nostres companys

No hay comentarios: