27 nov 2012

Bustos, encausat per presumpta corrupció urbanística [C]

font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4059164/20121127/bustos-encausat-presumpta-corrupcio-urbanistica.html
El batlle de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, ha admès que l'han encausat en la investigació de la fiscalia sobre un suposat cas de corrupció urbanística a l'ajuntament que ell mateix presideix. Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha afegit que li havia arribat el rumor que la denúncia ve d'un partit polític. La investigació la du a terme la fiscalia anticorrupció i es centra en el pagament de comissions per part de constructors a càrrecs locals per obtenir l'adjudicació d'obres públiques. Els mossos han confirmat a VilaWeb l'escorcoll però no n'han donat més detalls. El cas és sota secret de sumari.
Ha explicat que els mossos escorcollaven despatxos de tècnics i de regidors. 'M'han dit que hi ha funcionaris implicats'. 'Us asseguro que l'alcalde ho ha fet tot dins la llei. Si algú no ha estat legal, el pes de la llei caurà damunt seu'. I ha afegit: 'Si es demostra que algú ha fet res fora de la llei, dimitiré'.
Bustos ha comparegut a migdia i ha dit que tenia la consciència tranquil·la i que no hi havia res a amagar.
En la trama hi ha implicats empresaris, càrrecs públics locals i advocats per presumptes delictes de suborn i tràfic d'influències, segons El País, que apunta que un dels projectes que s'investiga és el nou parc empresarial de Sabadell, on hi ha previst que s'inauguri un establiment d'Ikea. Concretament, la fiscalia anticorrupció investiga si les empreses que van dur a terme el pla van pagar a càrrecs electes a canvi d'obtenir el concurs per urbanitzar la zona
Segons diversos mitjans hi ha vuit empresaris detinguts, a més de la tinent d'alcalde d'Economia, Montserrat Capdevila, per suposat suborn i tràfic d'influències. També han detingut el president del Gremi de Constructors de Sabadell, Melquíades Garrido, que és oncle de Manuel Bustos, i el fill de Garrido, l'ex-regidor del PP Jordi Soriano.
També hi ha escorcolls a la companyia d'aigües de Sabadell i a l'ajuntament de Montcada i Reixac.
Des que s'ha conegut l'escorcoll  a l'Ajuntament de Sabadell, nombrosos mitjans de comunicació i curiosos s'han aplegat a la Plaça Sant Roc, on hi ha l'entrada a l'edifici consistorial. Agents de paisà s'han personat a l'Ajuntament, d'on s'han endut algunes caixes de cartró amb documentació. Fins a un quart de dotze del migdia, cap representant del consistori s'ha acostat fins a l'Ajuntament de Sabadell.

No hay comentarios: