9 sept 2012

La insubmissió a l'euro per recepta no es multa fins que no s'acumuli un deute de 60 euros [C]

fuente: http://www.324.cat/noticia/1882032/catalunya/La-insubmissio-a-leuro-per-recepta-no-es-multa-fins-que-no-sacumuli-un-deute-de-60-euros

L'euro per recepta ja ha superat els dos mesos de vida i, per ara, sembla que té una bona salut. Entre el 23 de juny –quan va entrar en vigor– i el 2 de setembre va suposar un ingrés extra per les arques de la Generalitat de Catalunya de 19 milions d'euros, més o menys el que s'esperava.
El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, també ha destacat que els impagaments són pràcticament inexistents, un 0,06% del total de receptes prescrites, tot i que hi ha la possibilitat de declarar-se insubmís i diverses entitats van fer una crida a fer-ho. La Generalitat ja va avisar que optar per no pagar obriria un procés de reclamació per impagament d'una taxa. Això implica un recàrrec del 20% sobre el total del deute.
En una entrevista a l'ACN, el responsable del CatSalut ha explicat que les multes "no es generaran per un euro" impagat sinó que el procés administratiu indica que es faci "a partir de 60 euros".
Les persones que es neguen a abonar l'euro han d'emplenar un formulari amb les seves dades perquè el farmacèutic pugui dispensar-los el medicament.
L'adopció de la mesura, exclusiva a Catalunya i que pretén racionalitzar el consum de fàrmacs, ha generat queixes dels farmacèutics i molta confusió entre els usuaris i ha fet possible paradoxes com que uns 250 medicaments surti més a compte comprar-los sense recepta.
La Generalitat preveu recaptar 50 milions d'euros fins a finals d'any i 100 milions anuals a partir del 2013.

de Plataforma del Vallès per a la defensa de la Sanitat Pública

No hay comentarios: